ГоловнаСвіт

Число жертв аварії човна з мігрантами біля узбережжя Єгипту зросло до 79

На місці трагедії триває рятувальна операція.

Число жертв аварії човна з мігрантами біля узбережжя Єгипту зросло до 79
Египетские спасатели
Фото: EPA/UPG

Число жертв аварії човна, що перевозив нелегальних мігрантів, біля берегів Єгипту зросло до 79 осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Al Watan.

За даними Міністерства охорони здоров'я Єгипту, на місці трагедії триває рятувальна операція, тому точне число загиблих поки що встановити складно. Кілька десятків людей вважають зниклими безвісти.

21 вересня біля берегів Єгипту перекинулося і затонуло судно, що перевозило мігрантів. За різними даними, на його борту перебувало від 450 до 600 осіб. За словами військових, які брали участь у рятувальній операції, в човні були громадяни Єгипту і Сирії, а також мігранти з країн на південь від Сахари. Радше за все, вони мали намір перетнути море і дістатися Італії.

Живими з води витягнули близько 150 осіб.

Середземноморський маршрут - один із головних коридорів, яким мігранти намагаються перебратися в Європу. Після закриття так званого "балканського маршруту" (через Туреччину до Греції і в балканські країни) знову відбулося збільшення числа мігрантів, які намагаються потрапити в ЄС морським шляхом з країн Північної Африки до Італії. З 2014 року при спробі переправитися цим маршрутом потонули понад 6 тис. осіб.

28 липня цього року голова загальноєвропейської прикордонної служби Frontex Фабріс Лежжері заявив, що його відомство зафіксувало різке зростання кількості спроб перевезення мігрантів з Єгипту. За його словами, ця подорож є вкрай небезпечною. "Часто перехід триває понад десять днів. А на цьому маршруті мало суден, здатних надати допомогу потопельникам у разі катастрофи", - застеріг Лежжері.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Угорщини запропонував створити табори для мігрантів за межами ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram