ГоловнаСвіт

Південна Корея заявила про готовність у разі потреби ліквідувати Кім Чен Ина

У Сеулі вважають, що КНДР готова до проведення шостого ядерного випробування.  

Південна Корея заявила про готовність у разі потреби ліквідувати Кім Чен Ина
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Елітні війська Південної Кореї готові ліквідувати лідера КНДР Кім Чен Ина в разі виникнення загрози застосування ядерної зброї.

Про це заявив міністр оборони Республіки Корея Хан Мін Ку на засіданні парламенту, передає CNN.

"Так, у нас є такий план", - відповів він на питання про можливість знищення північнокорейського лідера.

"У Південної Кореї є загальна ідея і план використовувати можливості точних ракет для ударів по цілях противника в основних областях, а також усунення керівництва супротивника", - додав міністр.

Водночас Хан Мін Ку наголосив, що подібні заходи можуть бути застосовані тільки при найгіршому розвитку ситуації. Він також припустив, що КНДР готова до проведення шостого ядерного випробування.

21 вересня південнокорейські військові заявили, що Пхеньян планує нове підземне ядерне випробування або пуск ракети дальнього радіусу дії.

Раніше цього ж місяця військові джерела повідомляли, що  Сеул розробив концепцію, яка передбачає атаку проти Кім Чен Ина  та військового керівництва КНДР, якщо будуть виявлені ознаки підготовки застосування ядерної зброї. Зазначалося, що за такого розвитку ситуації планується знищення Пхеньяна за допомогою інтенсивного бомбардування на упередження.

9 вересня в 68-у річницю утворення КНДР північнокорейські військові провели найбільше в історії країни ядерне випробування. Воно стало другим у 2016 році - попереднє було проведено 6 січня.

Нагадаємо, що 20 вересня КНДР заявила про випробування надпотужного ракетного двигуна.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram