ГоловнаСвіт

У США під час заворушень через убивство афроамериканця поранено 5 осіб

Губернатор штату Північна Кароліна запровадив режим НС у місті Шарлотт.

У США під час заворушень через убивство афроамериканця поранено 5 осіб
Беспорядки в городе Шарлотт, Северная Каролина, США
Фото: EPA/UPG

Під час заворушень у місті Шарлотт у штаті Північна Кароліна (США), що почалися після вбивства поліцейськими афроамериканця, зазнав серйозного вогнепального поранення один цивільний, легких поранень зазнали також четверо правоохоронців.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Раніше департамент поліції Шарлотта оголосив акції протесту поза законом і заявив про готовність застосувати спецзасоби проти учасників протесту.

Після смерті чоловіка губернатор Північної Кароліни Патрік Маккрорі запровадив у місті Шарлотт режим НС. Туди спрямовані сили Національної гвардії США, повідомляє ВВС.

Заворушення в Шарлотті почалися у вівторок, 20 вересня. Тоді в результаті заворушень постраждали 12 поліцейських.

Приводом для протестів стало вбивство поліцейським місцевого жителя-афроамериканця Кейта Ламонта Скотта. Згідно зі звітом поліції, він привернув увагу патрульних, що зупинили його автомобіль, тим, що вийшов із машини з вогнепальною зброєю в руках, а потім сів назад. Після того, як він знову з'явився озброєним, поліцейський відкрив вогонь на поразку. Афроамериканець був доправлений до лікарні з важким пораненням і пізніше помер.

Родичі Ламонта заявили, що при собі він мав не зброю, а книгу. Водночас телеканал WCNC опублікував  скриншот відеозапису, зробленого очевидцем події, на якому помітний пістолет, що лежить біля ніг пораненого Ламонта.

На день раніше в Оклахомі поліцейський також застрелив беззбройного афроамериканця.

У серпні 2014 року білий поліцейський убив чорношкірого підлітка Майкла Брауна в місті Фергюсон (штат Міссурі). Місцеві жителі, незадоволені ходом розслідування інциденту, влаштували масові безлади. Усього протести пройшли в 38 штатах США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram