ГоловнаСвіт

У Росії зарплати чиновників заморозять на три роки

Заплановано тільки підтримувати досягнутий рівень зарплат учителів, лікарів і науковців.

У Росії зарплати чиновників заморозять на три роки
Фото: www.primorye24.ru

Мінекономрозвитку Російської Федерації переглянуло свої очікування щодо змін заробітних плат у 2017-2019 роках порівняно зі сценарними умовами, які пропонувалися навесні. Про це повідомляє Газета.ру.

Як сказано в документах відомства, якими володіє видання, за базовим варіантом, зростання зарплат у 2017 році очікується лише на 0,6% (замість 1,2%), у 2018 році - 1,9% (раніше було 1,3%), а до 2019 року зарплати збільшаться не більш ніж на 1,6% за рік.

У бюджетному секторі зарплати рости майже не будуть - заплановано тільки підтримувати досягнутий рівень зарплат учителів, лікарів і науковців, гарантований указами президента Путіна за травень 2012 року.

"Для інших працівників бюджетної сфери, в тому числі державних службовців, у 2017-2019 роках - мораторій на індексацію оплати праці", - йдеться в прогнозі.

Як уточнено в прогнозі Мінекономрозвитку, "в умовах обмежених фінансових можливостей і повільного відновлення економіки... передбачається обов'язкове виконання мінімальних соціальних зобов'язань держави".

Як повідомляли, зарплата вчителів в Україні 2017 року зросте на третину. Проект держбюджету передбачає підвищення удвічі зарплати прокурорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram