ГоловнаСвіт

У Північній Кароліні почалися протести після вбивства афроамериканця поліцейським

Свідки стверджують, що вбитий чекав свого сина зі школи з книгою у руках.

У Північній Кароліні почалися протести після вбивства афроамериканця поліцейським
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

В результаті протестів у американському штаті Північна Кароліна поранено 12 поліцейських. Заворушення почалися після того, як поліцейський застрелив 43-річного афроамериканця Кіта Леймонта Скотта.

Про це повідомляє euronews.

Розлючений натовп під час маршу до місця події трощив усе на своєму шляху. Поліція використовувала проти мітингувальників сльозогінний газ.

За словами правоохоронців, вони проводили операцію і побачили озброєного чоловіка, що виходив із автомобіля. Він ніс "безпосередню загрозу", тому поліцейські були змушені стріляти в нього. Місцеві жителі кажуть, що насправді Кіт Леймонт Скотт тримав у руках книгу і чекав свого сина зі школи.

"Коли поліцейські встановили з ним зоровий контакт, то побачили, що він озброєний пістолетом, який потім і знайшли на місці подій. Ця людина несла загрозу, тому один з поліцейських вистрілив у нього, пізніше він загинув", - заявив начальник місцевого управління поліції Керр Путні.

Протести в Північній Кароліні почалися услід за заворушеннями в Оклахомі, де поліція визнала, що днем раніше правоохоронці застрелили беззбройного афроамериканця.

Останнім часом поліцію в США неодноразово звинувачували у необґрунтованому застосуванні зброї. Це призвело до протестів у Фергюсоні, штат Міссурі, у листопаді минулого року. Люди, незадоволені тим, що суд відмовився залучати до відповідальності вбивцю 18-річного чорношкірого підлітка Майкла Брауна, підпалили автомобілі, черед яких і поліцейські машини. Акції протесту також пройшли у Вашингтоні, Чикаго, Сіетлі, Бостоні, Філадельфії та Лос-Анджелесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram