ГоловнаСвіт

Китай має намір скасувати 13-річну заборону на імпорт яловичини зі США

Прем'єр КНР визнав, що у США дуже добра яловичина.

Китай має намір скасувати 13-річну заборону на імпорт яловичини зі США
Ли Кэцян
Фото: EPA/UPG

Китай погодився відновити імпорт яловичини в країну зі США після чинної впродовж 13 років заборони.

Про це пише The Wall Street Journal.

Про готовність зняти заборону на ввезення яловичини сказав прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян на зустрічі з групою американських бізнесменів у Нью-Йорку.

"Ми також визнаємо, що у США дуже хороша яловичина, то чому ми повинні заперечувати вибір китайських покупців?" - сказав Лі підприємцям.

Якихось конкретних термінів зняття заборони на постачання яловичини він при цьому не назвав, але WSJ зазначає, що раніше торгові групи передбачали відновлення імпорту до кінця цього року.

Китай заборонив постачання в країну американської яловичини 2003 року через побоювання поширення коров'ячого сказу. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), зі свого боку, зазначала, що ризик цього захворювання залишається на незначному рівні.

Як пише WSJ, виробники рогатої худоби просили чиновників зі сільськогосподарської сфери прискорити відкриття ринків для експорту через падіння цін до мінімуму на внутрішньому ринку.

Як повідомляли раніше у вересні, китайські інвестори мають намір побудувати глибоководний порт на території материкової України замість Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram