ГоловнаСвіт

Канада відмовилася скасовувати візи для українців

Візовий режим не стане перешкодою отримання вигоди від угоди про вільну торгівлю між країнами.

Канада відмовилася скасовувати візи для українців
Фото: www.segodnya.ua

Міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум заявив, що Україна поки що не відповідає критеріям, які Канада висуває до країн, що претендують на безвізовий режим.

Про це міністр сказав, відповідаючи на петицію щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до Канади, повідомляє Укрінформ.

"Поки що Україна не досягла критеріїв, які Канада використовує для оцінки придатності для звільнення від віз. Як наслідок, Міністерство не планує найближчим часом переглядати візові вимоги для України", - заявив Маккалум.

За його словами, візова політика Канади жодним чином не пов'язана з політичними або торговими угодами. При цьому міністр наголосив, що Канада регулярно відстежує різноманітні показники всіх країн, оцінюючи можливість зміни їх візового статусу.

"Незважаючи на важливість відносин між Канадою та Україною, чиновники уважно стежать за міграційними тенденціями та іншими показниками країни", - зазначив Маккалум.

Втім, на його переконання, Канада надає дуже високий рівень сервісу прохачам віз в Україні, тому візовий режим не стане перешкодою отримання вигоди від угоди про вільну торгівлю між країнами.

Він додав, що саме від зусиль України залежить відповідність країни канадським критеріям для скасування віз.

Раніше повідомлялося, що уряд Канади вніс на ратифікацію в парламент Угоду про вільну торгівлю з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram