ГоловнаСвіт

Жителі Забайкалля намагалися продати ЦРУ вигадані військові таємниці

Росіянам вдалося уникнути кримінальної відповідальності.

Жителі Забайкалля намагалися продати ЦРУ вигадані військові таємниці
ЦРУ

Двоє жителів міста Борзя (Забайкальський край Росії) отримали застереження від ФСБ Росії за те, що намагалися продати ЦРУ вигадані секрети про військові частини, дислоковані в Забайкаллі.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу крайового УФСБ.

У 2015 році житель Борзі, заявивши про наявність доступу до конфіденційних даних, надіслав у ЦРУ лист, в якому запропонував купити секретну інформацію про російські Збройні сили. ЦРУ надіслало відповідь з важливими запитаннями, однак питання про гроші відклали.

Тоді чоловік звернувся до свого приятеля, який проходив строкову службу, але не мав ніякого доступу до секретної інформації. Друзі почали надсилати в ЦРУ вигадані історії про ешелони, які відправляють в Україну, і про ракети, націлені на США.

Контакти молодих людей з ЦРУ припинили російські спецслужби.

"Оскільки молоді люди ніяких секретів ЦРУ не передали, від кримінальної відповідальності їх звільнили і застерегли про неприпустимість дій, які створюють умови для вчинення злочину. Підстав для порушення кримінальної справи в цьому випадку не було, оскільки жителі Борзі носіями секретів не є. Грошей вони, звісно, не отримали. Застереження їм виявилося достатньо", - пояснили в УФСБ.

Нагадаємо, раніше у вересні директор ЦРУ назвав Росію грізним супротивником для США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram