ГоловнаСвіт

В Алеппо знову почалися бомбардування

Декількома годинами раніше командування військ Башара Асада звинуватило повстанців у зриві перемир'я.

В Алеппо знову почалися бомбардування
Фото: EPA/UPG

Квартали сирійського Алеппо, зайняті опозицією, бомбардували через кілька годин після того, як сили Башара Асада оголосили про свій вихід з угоди про припинення вогню, передає Русская служба Би-би-си.

Міноборони Росії повідомляє про наступ угруповання "Джебхат ан-Нусра" на південному заході міста.

Про авіаудари по низці кварталів, а також по кількох селах, розташованих на захід від міста, повідомили правозахисники із Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини. Кореспондент агентства Франц-Прес повідомляє про артилерійські обстріли і бомбардування кварталів Аль-Амирія і Аль-Сукарі на південному заході міста.

Декількома годинами раніше командування військ Башара Асада заявило, що не бачить сенсу далі дотримуватися угоди про припинення вогню в Алеппо.

Нагадаємо, 9 вересня в Женеві глави зовнішньополітичних відомств США та РФ Джон Керрі та Сергій Лавров досягли домовленостей про багатоступеневий план по Сирії. Він, зокрема, включає введення режиму припинення вогню з 12 вересня, продовження боротьби з бойовиками, розмежування опозиції та терористичних угруповань, а також створення демілітаризованої зони навколо Алеппо для забезпечення безперешкодного гуманітарного доступу.

12 вересня Керрі назвав перемир'я, що набуло чинності, останнім шансом для Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram