ГоловнаСвіт

У Німеччині відбулися масові акції проти трансатлантичного партнерства

Протестувальники побоюються, що воно негативно позначиться на трудових правах громадян. 

У Німеччині відбулися масові акції проти трансатлантичного партнерства
Фото: EPA/UPG

Десятки тисяч людей вийшли на акції протесту у великих містах  Німеччини, протестуючи проти запропонованої угоди про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (ТТІП). Лише в Берліні на маніфестацію прийшло 80 тисяч осіб.

Про це повідомляє  Російська служба Бі-бі-сі.

Проект документа передбачає скасування низки протекціоністських заходів між державами і підвищену легкість ведення бізнесу європейських компаній у США і американських - у Європі.

Критики угоди вважають, що вона послабить контроль над захистом довкілля та негативно позначиться на трудових правах громадян. Крім того, протестувальників не влаштовує проект аналогічної угоди з Канадою.

Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини ще навесні критикував проект угоди за незгоду США дозволяти європейським фірмам укладати контракти з урядом.

Водночас президент США Барак Обама не раз говорив, що трансатлантичне партнерство сприятиме збереженню робочих місць та економічному зростанню.

Фото: EPA/UPG

Підготовка до укладення угоди про створення найбільшого у світі вільного ринку з 850 мільйонами потенційних споживачів ведеться з 2013 року. Обама раніше висловив сподівання, що угода буде укладена до січня, однак президент Франції Франсуа Олланд взагалі сумнівається, що переговори увінчаються успіхом найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram