ГоловнаСвіт

Риторика нетерпимості протягом виборчої кампанії США становить великі загрози для цієї країни і світу, - Яресько

Американські дипломати вважають, що заяви Трампа і його реальна політика після виборів у разі перемоги можуть відрізнятися.

Риторика нетерпимості протягом виборчої кампанії США становить великі загрози для цієї країни і світу, - Яресько
Наталья Яресько
Фото: yes-ukraine.org

Риторика нетерпимості під час президентської виборчої кампанії у США становить великі загрози і для самих Штатів, і для всього світу.

Про це заявила екс-міністр фінансів України (2014-2016 рр.) Наталія Яресько на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

"Зараз загроза для США більша, ніж будь-коли... Конституція США десятиліттями була прикладом толерантності, релігійної та іншої свободи, а тепер, виявляється, що її не сприймають у Сполучених Штатах всерйоз - це жахливо", - сказала вона.

У свою чергу, член Палати представників Конгресу США (1981-2013) Барні Франк зазначив, що риторика кандидата в президенти Дональда Трампа викликає занепокоєння в багатьох людей всередині країни.

"Дуже багато людей в Америці бояться, що їх депортують, їхній статус буде визнано нелегальним", - сказав він.

Водночас 50-й спікер Палати представників США (1995-1999) Ньют Гінгрич висловив думку, що заяви Дональда Трампа і його реальна політика після виборів у разі перемоги можуть відрізнятися. "Я не думаю, що Трамп - ксенофоб", - резюмував він.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Трамп пообіцяв депортувати зі США тисячі нелегальних іммігрантів, а також запропонував розробити систему відстеження в'їзду і виїзду іноземців.

Раніше мільярдер заявляв про намір побудувати стіну на кордоні з Мексикою, щоб припинити нелегальну міграцію в США з цієї країни.

Своє негативне ставлення до приїжджих Трамп пояснює тим, що вони, на його думку, забирають робочі місця в корінних американців. На початку своєї передвиборної кампанії він заявляв про намір депортувати 11 млн нелегальних мігрантів, але потім дещо пом'якшив позицію.

Крім того, Трамп пропонував заборонити в'їзд у США громадянам країн "з високим рівнем тероризму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram