ГоловнаСвіт

У Парижі знесли стихійний табір мігрантів

Влада французької столиці продовжує боротьбу зі стихійними таборами нелегалів.

У Парижі знесли стихійний табір мігрантів
Фото: EPA/UPG

Влада Парижа провела операцію з виселення нелегальних мігрантів зі стихійного табору в межах міста.

Про це повідомляє BFMTV.

За даними поліцейських чиновників, усього з поселення було евакуйовано 1930 осіб. На 50 автобусах їх перевезли в стаціонарні пункти розміщення біженців, розташовані в столичному регіоні.

Операція почалася рано вранці, о 06:00 за місцевим часом (07:00 за Києвом). Табір оточили поліцейські наряди. Щоб уникнути евакуації, декілька мігрантів вважали за краще втекти.

Ліквідацію стихійного поселення в Парижі проводять не вперше. Найбільша операція такого плану було проведено 22 липня 2016 року. Тоді з вулиць міста в стаціонарні пункти було переведено 2,5 тис. мігрантів.

16 червня влада Парижа вивезла в спеціально підготовлені для мігрантів притулки 160 осіб.

Паризька влада неодноразово заявляла, що в районах виникнення стихійних поселень біженців погіршується криміногенна обстановка. Крім того, через антисанітарію, що панує в цих поселеннях, зростає ризик виникнення інфекційних захворювань.

Як повідомляли раніше, наприкінці вересня в Парижі відкриється перший табір для біженців. Надалі планують відкрити ще декілька подібних таборів. Таким чином влада Парижа має намір усунути проблему виникнення в місті стихійних таборів мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram