ГоловнаСвіт

На сході Німеччини спалахнули зіткнення з мігрантами

Місцеві жителі звинуватили біженців у тому, що ті зайняли головну площу міста.

На сході Німеччини спалахнули зіткнення з мігрантами
Беженцы в Мюнхене, Германия (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

У місті Баутцен у східній Німеччині сталися сутички між місцевими жителями та біженцями.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Близько 80 чоловіків і жінок побилися з 20-ма біженцями пізно ввечері в середу. Натовп загнав біженців у будівлю, де їх тимчасово розмістила влада. Будівлю зараз охороняє поліція.

Місцеві жителі звинуватили біженців у тому, що ті зайняли площу перед головним торговим центром міста. За словами очевидців, коли поліція запропонувала біженцям розійтися, ті почали кидати у поліцейських пляшки. Наскільки відомо, зіткнення у Баутцені почалися з того, що кинута пляшка потрапила у 32-річного чоловіка, якому знадобилася медична допомога.

Мер міста Александр Аренс закликав до спокою і заявив, що поліція буде посилено патрулювати район, прилеглий до торговельного центру.

Анти-іммігрантські настрої у Баутцені цього року помітно посилилися. У лютому місцеві жителі аплодували, коли центр розміщення біженців підпалили невідомі. У березні городяни освистали президента Йоахіма Гаука, який приїхав у місто для того, щоб обговорити питання про біженців.

Нагадаємо, за даними федеральної поліції Німеччини, цього року в країні було скоєно 700 нападів на центри розміщення мігрантів, серед них 57 підпалів.

У 2015 році на центри для біженців у Німеччині нападали 690 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram