ГоловнаСвіт

Навальний показав дачу Медведєва

У прем'єр-міністра Росії виявився маєток площею 80 га.

Російський опозиціонер Олексій Навальний виклав на своєму сайті відео, зняте з безпілотника, на якому показано маєток прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва в місті Плес на березі Волги.

Вартість резиденції, за оцінками очолюваного Навальним Фонду боротьби з корупцією - 25-30 млрд рублів (380-460 млн доларів США). Площа території, на якій розташований маєток, - 80 гектарів. Резиденція огороджена 6-метровим парканом.

На цій території є приватна пристань, гірськолижний схил з підйомниками, станції спецзв'язку, вертолітні майданчики, готелі для співробітників, підземні споруди. Центр резиденції - садиба "Міловка", побудована в 1775 році.

ФБК стверджує, що резиденція побудована на гроші акціонерів газової компанії "Новатек" Леоніда Міхельсона і Леоніда Симановського, внесені в благодійний фонд "Дар". Із цих грошей "Дар" почав будувати кілька закритих об'єктів і цей у тому числі. У 2012-2014 роках частина землі та будівель перейшли від "Дара" невідомому раніше фонду "Градислава". Причому, згідно з документами, землю не продали, а просто перейшла йому за "договором пожертви нерухомого майна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram