ГоловнаСвіт

У Парижі за підозрою в підготовці теракту затримано підлітка

Молода людина намагалася дістати зброю для скоєння нападів.

У Парижі за підозрою в підготовці теракту затримано підлітка
Фото: torange.biz

У Парижі поліція затримала 15-річного підлітка за підозрою в підготовці теракту.

Про це повідомляє BFMTV.

За даними джерел, в операції також брали участь співробітники французької контррозвідки (DGSI), а в квартирі, де проживає молода людина, відбувся обшук.

Повідомляється також, що юнак міг мати зв'язки з радикальним ісламістом Рашидом Кассімом, який через соціальні мережі неодноразово закликав до здійснення терактів. Крім того, підліток пов'язаний з групою жінок-терористок, знешкодженою 8 вересня.

У правоохоронних органах розповіли, що молодий чоловік намагався дістати зброю для скоєння нападів. Однак його конкретні цілі і спосіб, яким він мав намір здійснити теракт, поки що невідомі.

2 вересня прокурор Парижа Франсуа Молен попередив про високу ймовірність скоєння нових терактів на території Франції. Зокрема, чиновник заявив, що виконавцями можуть стати молоді люди і підлітки, яких через соцмережі вербують радикальні ісламісти.

11 вересня прем'єр Франції Мануель Вальс попередив про загрозу нових терактів у Франції.

Раніше, в кінці серпня, голова МВС Франції Бернар Казнев повідомив, що з початку року в країні за підозрою в приналежності до терористичних осередків були заарештовані 165 осіб.

1 серпня Казнев підтвердив інформацію про закриття у Франції понад 20 мечетей і молитовних будинків через пропаганду екстремізму. Ці дії влади стали відповіддю на серію терактів, що сталися в липні 2016 року у Франції - в Ніцці і в містечку Сент-Етьєн-дю-Рувр.

В обох випадках відповідальність за напади взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Нагадаємо, що раніше у вересні французька поліція запобігла двом терактам у Парижі - біля собору Нотр-Дам де Парі і на залізничному вокзалі. За даними правоохоронців, в обох випадках за бойовиками стояла терористична організація Ісламська держава.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram