ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Екс-голові республіки Комі висунули нове звинувачення

В'ячеслав Гайзер очолював республіку Комі з 2010-го по 2015 рік.

Екс-голові республіки Комі висунули нове звинувачення
Вячеслав Гайзер
Фото: sledcom.ru

Слідство висунуло нове звинувачення за двома епізодами хабарництва колишньому голові республіки Комі В'ячеславу Гайзеру.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Про зміну обвинувачення оголосили на засіданні Мосміськсуду. Це випливає з клопотання слідчого про продовження запобіжного заходу Гайзеру.

"31 серпня Гайзеру було висунуто звинувачення двічі за ст. 290 ККРФ (хабарництво)", - повідомив суддя.

Нове обвинувачення пов'язане з хабарем, який був часткою в одному з готелів.

У вересні 2015 року співробітники Слідчого комітету Росії і ФСБ повідомили про припинення діяльності злочинного угруповання. За даними слідства, роботу групи, яка діяла з 2006 року, контролював Гайзер. Після цього Гайзера і ще 18 осіб - імовірних членів бандитського угруповання - затримали, 13 з них заарештували, в тому числі колишнього заступника голови Комі Олексія Чернова. Гайзеру і Чернову висунули звинувачення в організації злочинного угруповання (стаття 210 КК РФ) і шахрайстві (стаття 159 КК РФ).

Слідчий комітет оцінив збиток від діяльності злочинного угруповання в кілька мільярдів рублів.

Минулого тижня заарештували топ-менеджерів "Т Плюс" і "Ренови" Євгена Ольховика та Бориса Вайнзіхера. Ще одного топ-менеджера - Михайла Слободіна, який також був гендиректором "Вимпелкому", але пішов у відставку після порушення справи - оголосили у федеральний розшук. Керівників компанії підозрюють у дачі хабарів на загальну суму 800 млн рублів колишньому керівництву Комі.

Член Вищої ради партії "Единая Россия"  В'ячеслав Гайзер очолював республіку Комі з 2010 року. У 2014 році його переобрали на цю посаду. У вересні 2015 року президент РФ Володимир Путін усунув його з посади в зв'язку з втратою довіри.

Нагадаємо, у вересні 2015 року колишній сенатор республіки Комі Євген Самойлов визнав провину у справі про організацію банди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram