ГоловнаСвіт

Німеччина і Франція запропонували створити загальноєвропейську армію до 2018 року

Відповідну пропозицію було передано на розгляд Федеріці Могеріні.

Німеччина і Франція запропонували створити загальноєвропейську армію до 2018 року
Фото: www.ednist.info

Міністри оборони Франції та Німеччини Жан-Ів Ле Дріан і Урсула фон дер Ляєн виступили з ініціативою кардинального оновлення спільної оборонної політики Євросоюзу.

Про це пише Le Figaro.

Париж і Берлін пропонують реалізувати програми створення європейських літаків-заправників, систем супутникового зв'язку, обладнання для забезпечення кібербезпеки, а також завершити програму зі створення бойового безпілотника.

Крім того, в документі йдеться про необхідність захистити Шенгенську зону в рамках Європейського оборонного союзу, повідомляють "Известия" з посиланням на власні джерела в Єврокомісії. Для цього пропонують використовувати Єврокорпус ЄС, який у цей час здійснює гуманітарні та миротворчі місії, а також бере участь у міжнародних військових операціях у співпраці з європейськими місіями і НАТО.

Також серед висунутих пропозицій - створення єдиного європейського командування військово-медичними структурами, щоб забезпечити їхню взаємозамінність. Запропоновано створити і спільний транспортно-логістичний центр, що забезпечує швидке перекидання військ і вантажів повітрям, сушею і морем.

Спільний документ передали голові європейської дипломатії Федеріці Могеріні. 27 червня цього року повідомляли, що Париж і Берлін підготували спільний проект реформування Євросоюзу. Один з пунктів цього плану якраз передбачав посилення інтеграції між країнами в галузі безпеки і зниження залежності від НАТО. Як повідомляли, реалізація цієї ініціативи, радше за все, призведе створення супердержави замість нинішнього об'єднання країн у рамках ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram