ГоловнаСвіт

ООН закликала країни ЄС прискорити перерозподіл мігрантів

Більшість шукачів притулку перебувають в Греції та Італії.

ООН закликала країни ЄС прискорити перерозподіл мігрантів
Фото: EPA/UPG

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців закликало країни-члени Європейського Союзу прискорити темпи перерозподілу шукачів притулку, а також приймати більше претендентів і прискорити реєстрацію мігрантів.

Про це прес-секретар Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Вільям Шпіндлер заявив під час прес-конференції у Женеві у вівторок, 13 вересня, передає DW.

За словами представника УВКБ ООН, європейські держави повинні також переглянути критерії відбору учасників цієї схеми, збільшивши число країн, громадяни яких зможуть завдяки їй врятуватися від війни та переслідувань.

У 2015 році держави-члени ЄС уклали угоду, згідно з якою 160 тис. шукачів притулку, більшість з яких перебувають в Греції та Італії, за два роки повинні бути перерозподілені між іншими країнами Євросоюзу. Досі вдалося перемістити тільки 4776 мігрантів, що становить лише 3 відсотки від запланованої кількості.

Як повідомлялося, в Європу з початку року прибуло понад 300 тис. мігрантів. Мігранти із Сирії, Іраку та Афганістану прибувають морським шляхом і сушею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram