ГоловнаСвіт

МЗС України звернуло увагу на "авторське" сприйняття Росією міжнародного права

У МЗС нагадали, що від початку тимчасової окупації Криму Росія взяла курс на систематичне порушення фундаментальних прав людини на півострові.

МЗС України звернуло увагу на "авторське" сприйняття Росією міжнародного права
Спикер Министерства иностранных дел Украины Марьяна Беца

У МЗС України звернули увагу на "авторське" сприйняття Росією міжнародного права, назвавши її заяви оксюмороном.

Про це повідомила LB.ua речник МЗС України Мар'яна Беца, відповідаючи на прохання прокоментувати заяву МЗС РФ щодо виборів до Держдуми 18 вересня 2016 року.

"Щонайменше зі скепсисом сприймаються будь-які заяви Росії, в яких у контексті України йдеться про міфічні "порушення міжнародного права", "порушення норм етикету", "правил цивілізованого міжнародного спілкування", а розв'язана проти нас фактично війна називається "загостренням відносин". Із вуст Росії зазначені фрази звучать як оксюморон", - сказала Беца.

Вона нагадала, що від початку тимчасової окупації частини України - Автономної Республіки Крим і Севастополя - окупаційна влада взяла курс на систематичне порушення фундаментальних прав людини на півострові.

"Зникнення людей, насильницька паспортизація, примусове вивезення громадян України із Криму до Росії, заборона діяльності кримськотатарського Меджлісу, застосування до "невгодних" сталінських методів тиску з метою знищення і цілий ряд інших злочинних, антилюдських дій країни-окупанта - це сьогоднішня Росія", - підкреслила речник МЗС України.

"Нас уже давно не дивує "авторське "сприйняття країною-агресором міжнародного права і його поведінка, водночас розуміємо, що сьогодні вже немає тієї межі, яку Росія не переступила б", - додала дипломат.

 Як повідомлялося 11 вересня, "влада Криму" вирішила погрозами заганяти людей на вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram