ГоловнаСвіт

Керрі назвав перемир'я, що набуло чинності, останнім шансом для Сирії

Мета переговорів про Сирію у Женеві - відновлення мирної і об'єднаної країни.

Керрі назвав перемир'я, що набуло чинності, останнім шансом для Сирії
Фото: пресс-служба президента

Державний секретар США Джон Керрі вважає, що нинішня угода про перемир'я, яка набула чинності сьогодні із заходом сонця у Сирії, може стати останнім шансом для збереження країни.

Про це він заявив під час прес-конференції в понеділок у Державному департаменті США, повідомляє Укрінформ.

"Закликаю всі сторони підтримати це (угоду про припинення вогню - ред.), оскільки воно може стати тим останнім шансом, який повинен врятувати єдину Сирію", - наголосив Керрі.

Коментуючи домовленості, досягнуті з російською стороною, голова держдепартаменту США пояснив, що вони розроблялися "не тільки з метою припинення вогню" як такого. Він наголосив, що угода мала на меті "зібрати людей до столу переговорів у Женеві" з метою проведення переговорів під егідою ООН про початок політичного переходу в Сирії та відновлення мирної і об'єднаної країни.

Як повідомлялося, у Сирії в понеділок о 19:00 за місцевим часом офіційно набула чинності домовленість про припинення бойових дій.

У п'ятницю США і Росія погодили план, покликаний знизити рівень насильства Сирії і перейти до мирного врегулювання ситуації. Згідно з домовленостями, досягнутими за підсумками переговорів держсекретаря США Джона Керрі і голови МЗС Росії Сергія Лаврова, всі сторони конфлікту повинні припинити військові дії з 12 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram