ГоловнаСвіт

Посол Німеччини визнав можливими поступки України РФ у рамках Мінських угод

Україні вигідніше виконувати Мінські домовленості, ніж бути в ситуації, коли з Росією немає ніяких домовленостей.

Посол Німеччини визнав можливими поступки України РФ у рамках Мінських угод
Вольфганг Эрнст Райхель
Фото: http://mfa.gov.ua

Посол Німеччини Ернст Райхель вважає, що Україна в рамках Мінських домовленостей щодо конфлікту на Донбасі не може повністю відстояти свою позицію і повинна йти на певні поступки, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Україна в цьому конфлікті, який регулюється Мінськими домовленостями, не може на 100% відстояти свої інтереси і повинна йти на певні поступки", - сказав він.

Посол також наголосив на тому, що Німеччина очікує від усіх сторін, в тому числі і від України, конструктивної та інтенсивної роботи над виконанням Мінських домовленостей, що означає повне припинення вогню, відведення важкого озброєння і реалізацію політичного врегулювання, досягнутого в Мінську.

"Ми твердо переконані, що для України набагато вигідніше мати в своєму розпорядженні Мінські домовленості і виконувати їх, ніж бути в ситуації, коли з Росією немає ніяких домовленостей. І я був радий, коли президент України Петро Порошенко підтвердив це під час свого виступу в Раді", - зазначив Е. Райхель.

Дипломат також висловив підтримку позиції Петра Порошенка, який чітко стоїть на позиції повного виконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро відвідають Україну 14-15 вересня, щоб скоординувати дії в рамках Мінського процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram