ГоловнаСвіт

Влада Парижа створила службу з боротьби з асоціальною поведінкою

При необхідності співробітники правоохоронних органів можуть застосувати до порушника силу і спецзасоби.

Влада Парижа створила службу з боротьби з асоціальною поведінкою
Фото: EPA/UPG

Влада Парижа створила службу з боротьби з асоціальною поведінкою городян і туристів.

Про це повідомляє BFMTV.

У новій структурі працюватимуть 1,8 тис. осіб. В їх обов'язки входить патрулювання вулиць французької столиці з метою виявлення та припинення неналежної поведінки парижан і гостей міста. Зокрема, вони будуть стежити за тим, щоб люди викидали недопалки і жуйку в урни, а не на землю, а також, щоб побутові відходи потрапляли в спеціальні контейнери.

Крім того, патрулі будуть ловити любителів справляти нужду в громадських місцях.

При необхідності співробітники служби забезпечення порядку можуть застосувати до порушника силу і спецзасоби - кийки і балончики зі сльозогінним газом. Патрульні мають право виписати штраф на місці (розмір становить € 68) або доставити порушника в поліцейську дільницю, де з ним вже будуть розбиратися на більш серйозному рівні.

Влада міста розраховує, що в результаті роботи нової служби вулиці Парижа стануть чистішими. Крім того, в умовах надзвичайного стану (НС), який діє у Франції, посилення контролю не завадить, вважають муніципальні чиновники.

НС у Франції було введено після терактів у Парижі 13 листопада 2015 року та з того часу продовжувався кілька разів. За французькими законами, під час дії НС співробітники правоохоронних органів отримують додаткові повноваження - розширюються права поліцейських на застосування зброї, проведення обшуків, оглядів і затримань без втручання судової влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram