ГоловнаСвіт

ЗМІ дізналися імена запасних кандидатів у президенти США замість Клінтон

Рішення про зміну кандидата можуть прийняти на екстреному партійному засіданні демократів.

ЗМІ дізналися імена запасних кандидатів у президенти США замість Клінтон
Фото: downtrend.com

Якщо кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон відмовиться від подальшої участі в передвиборній гонці, їй можуть знайти заміну.

Про це пише британське видання The Telegraph.

Найімовірніше, новими кандидатами стануть віце-президент США Джо Байден або сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, який програв на праймериз. 

Як вказує видання, рішення можуть прийняти на екстреному партійному засіданні демократів, але тільки в тому випадку, якщо Гілларі Клінтон сама оголосить про бажання вийти з гонки за президентське крісло. Сама колишній держсекретар бажання відмовитися від боротьби поки що не висловлювала.

Розмови про можливу зміну кандидата виникли на підставі повідомлень про поганий стан здоров'я Клінтон. Її особистий лікар повідомив, що діагностував у своєї пацієнтки запалення легенів. Їй призначили антибіотики, а також рекомендували відпочити і змінити графік роботи.

У результаті кандидат від демократів прийняла рішення скасувати поїздку до Каліфорнії. В рамках поїздки передбачався збір коштів на передвиборні заходи і виступ кандидата з промовою, присвяченій економіці.

11 вересня цього року, під час жалобного заходу в Нью-Йорку, присвяченого пам'яті жертв теракту 2001 року, Клінтон різко стало погано. Вона не змогла самостійно дістатися до свого автомобіля, спіткнулася об бордюр і загубила черевичок. У штабі політика погіршення її самопочуття пояснили перегрівом.

Своєю чергою, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заборонив представникам свого штабу робити будь-які негативні заяви з приводу погіршення самопочуття Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram