ГоловнаСвіт

Обама пообіцяв знищити терористів

Президент США звернувся до нації з нагоди 15-ї річниці терактів у Нью-Йорку.

Обама пообіцяв знищити терористів
Фото: EPA/UPG

Терористи ніколи не зможуть перемогти Сполучені Штати Америки, ми знищимо терористів і будемо продовжувати робити все можливе, щоб захистити нашу країну.

Про це заявив президент США Барак Обама у своєму щорічному зверненні на річницю масштабного теракту 11 вересня, опублікованому прес-службою Білого дому.

"Терористи ніколи не зможуть перемогти США. Їхня єдина надія в тому, щоб тероризувати нас, поки ми не змінимося або не змінимо наш спосіб життя. Але саме тому ми, американці, ніколи не будемо піддаватися страху", – сказав президент.

Він нагадав про героїзм пасажирів літака, які загинули 11 вересня, намагаючись перешкодити викрадачам одного з лайнерів, заявивши, що в подібних епізодах – справжній дух Америки.

"Загроза тероризму еволюціонувала, і ми бачимо наскільки трагічно: від Бостона до Чаттануги, від Сан-Бернардіно до Орландо. Проте в Афганістані, Іраку, Сирії і скрізь ми залишимося безжальними до терористів "Аль-Каїди" та ІДІЛ. Ми знищимо їх", – заявив Обама.

Він згадав, що відносно ватажка "Аль-Каїди" Усами бен Ладена, який, як вважається, стояв за організацією теракту 11 вересня 2001 року, "здійснилося правосуддя".

Нагадаємо, 15 років тому в знамениті хмарочоси Нью-Йорка, що символізували фінансову міць і добробут врізалися два літаки цивільної авіації, які були захоплені терористами-смертниками з Аль-Каїди. Ще один літак терористи направляли на штаб-квартиру Пентагону, але він впав, не долетівши до цілі. Всі пасажири і екіпаж літака загинули.

Зараз на цьому місці нічого не нагадує про страшні руйнування після атаки. Тільки меморіал і музей 11 вересня. Поруч виросли арт-центри та офіси. Сьогодні тисячі людей з усього світу приїдуть сюди, щоб вшанувати пам'ять жертв страшної трагедії.

Раніше Конгрес США опублікував колись засекречений звіт з 28 сторінок про теракти 11 вересня 2001 року в США.

Лідер ісламістського угруповання "Аль-Каїда" Айман аль-Завахірі напередодні 15-ї річниці трагедії 11 вересня пообіцяв США і їх союзникам нові напади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram