ГоловнаСвіт

На честь Обами назвали хробака

Він такий же "довгий, тонкий і збіса крутий".

На честь Обами назвали хробака
Фото: Journal of Parasitology

Американський професор біології Томас Платт назвав новий вид плоского черв'яка-паразита, що мешкає в крові черепах, на честь президента США Барака Обами - Baracktrema obamai.

Учений, який працює в коледжі Сент-Мері в Індіані, наголошує, що обрана ним назва - це честь для американського президента, а не образа, пише BBC. Деякі люди готові заплатити тисячі доларів, щоб на їхню честь назвали якусь особину.

Біолог також додав, що названий на честь Обами паразит зовні нагадує американського президента, оскільки він "довгий, тонкий і збіса крутий". Baracktrema obamai був виявлений у двох видів прісноводних черепах: чорної прісноводної черепахи і амбоїнської шарнірної черепахи.

Утім це не перший вид, названий на честь Обами. Наприклад, у грудні 2012 року на честь Обами назвали павука (Aptostichus barackobamai) і вимерлу ящірку (Obamadon), в листопаді 2012 року - невелику рибу (Etheostoma obama), в квітні 2012 року - паразита, якого знайшли в Кенії (Paragordius obamai), в квітні 2009 року - лишайник (Caloplaca obamae).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram