ГоловнаСвіт

США розширили список російських компаній, що потрапляють під санкції

Багато в чому зміни, внесені в список Мінторгом, дублюють рішення Мінфіну США, опубліковане 1 вересня.

США розширили список російських компаній, що потрапляють під санкції
Фото: investigator.org.ua

Влада США знову розширила список російських компаній і організацій, що підпадають під американські санкції через конфлікт в Україні.

Повідомлення про розширення санкцій опубліковано на сайті урядового видання Federal Register. Рішення повинне набути чинності 7 вересня, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Санкційний список розширюється на 81 пункт - серед інших, в нього потрапили понад 50 компаній, підконтрольних "Газпрому".

Під санкціями виявилися також підрядники на будівництво Керченського моста: "СГМ-міст", генеральний підрядник будівництва моста через Керченську протоку, дочірнє підприємство компанії "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга; "Мостотрест" - субпідрядник будівництва.

Під санкції потрапив і замовник будівництва Керченського моста ФКУ Упрдор "Тамань" Федерального дорожнього агентства.

На всі компанії, що з'явилися в списку, будуть накладені торгові обмеження. Всі запити на ліцензію для торгівлі з цими компаніями будуть розглядатися "з презумпцією відмови".

Багато в чому зміни, внесені в список Мінторгу, дублюють рішення Мінфіну США, опубліковане 1 вересня. Однак список поповнився і 11 компаніями, що виробляють електроніку, яка може бути використана на потреби військової промисловості. Вони вперше опинилися під санкціями США.

Нагадаємо, 31 серпня Кабінет Міністрів України продовжив термін дії персональних санкцій у відповідь на агресію Росії в Україні і розширив список осіб, щодо яких діють санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram