ГоловнаСвіт

Спецслужби США розслідують можливе втручання Кремля в президентські вибори

"США прагнуть зрозуміти масштаб і цілі російської кампанії".

Спецслужби США розслідують можливе втручання Кремля в президентські вибори
Фото: сomfortblog.net

Американські спецслужби і правоохоронні органи розслідують можливу причетність Росії до втручання в процес виборів президента США.

Про це пише The Washington Post із посиланням на джерела в розвідці та Конгресі США.

"Спецслужби США прагнуть зрозуміти масштаб і цілі російської кампанії, яка включає кібер-інструменти для злому систем, які використовують у політичному процесі, що розширює здатність Росії поширювати дезінформацію", - зазначає видання.

Контр-операцію американських правоохоронців очолює директор національної розвідки Джеймс Клеппер.

"Дирекцію національної розвідки турбує це питання, і ми працюємо в цьому напрямку", - розповів колишній співробітник ЦРУ Чарльз Аллен. При цьому наголошують, що розвідка поки не має в своєму розпорядженні "конкретних доказів" втручань з боку Росії.

Нагадаємо, під час президентської кампанії в США з'являються численні повідомлення ЗМІ про активне втручання кібер-злочинців, яких пов'язують з Росією, в роботу виборчих штабів Демократичної партії США. При цьому низка провідних ЗМІ називає конкурента кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон республіканця Дональда Трампа "бажаним для Кремля".

В інтерв'ю Bloomberg президент Росії Володимир Путін заперечував, що Росія втручається в американські вибори. Він заявив, що буде "уважно стежити за тим, що відбувається, і чекати на результати" і що РФ "готова працювати з будь-якою адміністрацією, якщо вона сама цього хоче".

Наприкінці липня Клінтон звинуватила Росію у зломі серверів Демпартії. За її словами, Москва таким чином намагається вплинути на результати голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram