ГоловнаСвіт

G20 під головуванням Німеччини подбає про привабливість Африки, - Меркель

Економічно сильні країни повинні більше піклуватися про ті, що розвиваються.

Одним із пріоритетів головування Німеччини у "Великій двадцятці" наступного року стане поліпшення інвестиційної привабливості Африки.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель і міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле заявили за підсумками завершення саміту G20 в Китаї, передає Укрінформ.

"Ми плануємо поліпшити умови для інвестування в Африку з допомогою того, що в наступному році під час нашого президентства хочемо опрацювати план "Compact for Africa", - повідомив Шойбле.

Це дозволить державам континенту посилити їхню інвестиційну привабливість та створити рамкові умови для роботи з такими міжнародними організаціями, як Світовий банк (СБ) і МВФ. Економічно сильні країни повинні більше піклуватися про економіки, що розвиваються і народжуються, підкреслив він.

Меркель зі свого боку зазначила, що обсяг прямих інвестицій всередині ЄС у десять разів перевищує той, який надходить у всі африканські країни при тому, що населення цього континенту вдвічі перевершує населення Євросоюзу.

Канцлер додала, що план для Африки буде мати наслідки і для міграційної політики, оскільки за подіями в Сирії та Іраку забувається, як багато біженців, які прибувають в Європу саме з Африки. Вона вважає "нагальною необхідністю" пустити потік приватних інвестицій в країни Африки, оскільки на рівні програм державної підтримки зробити це навряд чи є можливим.

Підтримка з боку керівництва МВФ в особі Крістін Лагард вже є, запевнила глава німецького уряду, ведеться робота зі СБ. Вже найближчим часом буде опрацьований план дій для деяких країн, які "особливо важливі в плані співпраці у питаннях міграції".

Нагадаємо, в неділю в китайському Ханчжоу офіційно відкрився саміт "Великої двадцятки".

Учасниками форуму є 20 найбільших національних економік світу. "Група двадцяти" включає Австралію, Аргентину, Бразилію, Великобританію, Німеччину, Індію, Індонезію, Італію, Канаду, Китай, Мексику, Росію, Саудівську Аравію, США, Туреччину, Францію, Південну Корею, ПАР, Японію та Європейський союз. Тема саміту G20 в Ханчжоу - "Будівництво інноваційної, здорової, взаємопов'язаної та інклюзивної світової економіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram