ГоловнаСвіт

Президент Філіппін обізвав Обаму "сучим сином"

Дутерте порадив не читати йому нотацій про права людини.

Президент Філіппін обізвав Обаму "сучим сином"
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Дутерте порадив Бараку Обамі не лізти до нього із нотаціями про дотримання прав людини й обізвав американського президента "сучим сином" (дослівно - "сином повії").

Таку заяву голова держави зробив на прес-конференції перед Східноазіатським самітом в Лаосі, де він має зустрітися з Обамою, пише BBC. Після приходу Дутерте до влади на Філіппінах протягом боротьби з наркоторгівлею було вбито сотні людей.

Це вже викликало негативну реакцію з боку ООН, і журналісти поцікавилися, що Дутерте скаже Обамі, якщо той теж порушить це питання.

"Будь шанобливим. Не треба кидатися питаннями і заявами. Сучий сину, та я прокляну тебе на цьому саміті", - відповів Дутерте, маючи на увазі Обаму.

За Дутерте, якого підтримали ліві партії, на виборах у травні проголосувало 39% виборців, які повірили в обіцянки покінчити зі злочинністю та наркоторгівлею в країні за півроку. Під час своєї передвиборної кампанії Дутерте оголосив, що буде вбивати наркоторговців і скидати їхні тіла в бухту Маніли. Також він висловився за відновлення смертної кари.

Політик не раз зазнавав жорсткої критики з боку ЗМІ, влади та міждержавних організацій. На початку 2000-х років, як мер Давао, він підтримав діяльність добровольчих "ескадронів смерті", що квиталися зі злочинцями, яких не вдавалося притягнути до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram