ГоловнаСвіт

Меркель і Олланд провели зустрічі з Путіним з приводу України

Президент Франції закликав до відновлення "нормандського формату".

Канцлер ФРН Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд у неділю ввечері провели окремі зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у рамках саміту "Великої двадцятки", який проходить у Китаї.

Про це йдеться на сайті Кремля.

Фото: kremlin.ru

Серед питань, які порушували західні лідери, була і Україна. Зокрема, Олланд запропонував обговорити "подальшу взаємодію в рамках "нормандського формату", від якого Росія намагається відмовитися. Меркель, своєю чергою, перед розмовою з Путіним сказала, що вони будуть обговорювати дуже важливі питання. "Маю на увазі, наприклад, Україну", - заявила Меркель.

Фото: kremlin.ru

Про результати переговорів поки що не повідомляють.

Нагадаємо, 23 серпня прес-служба Кремля повідомила про те, що Путін, Меркель і Олланд проведуть зустріч з приводу України на саміті G20 ("Великої двадцятки"), який пройде 4-5 вересня. Однак незабаром Меркель і Олланд відмовилися від тристороннього формату і вирішили поговорити з Путіним окремо.

Спочатку передбачали, що на саміті відбудеться зустріч "нормандської четвірки", але Путін використав історію про "кримських диверсантів", щоб уникнути переговорів за участю Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram