ГоловнаСвіт

На кордоні Московської області затримано шістьох учасників Тракторного маршу на Москву

Далекобійники побоюються, що будуть "шити" кримінал.

На кордоні Московської області затримано шістьох учасників Тракторного маршу на Москву
Фото: sia.ru

У Росії в суботу далекобійників, які поверталися з Тракторного маршу, на кордоні Московської області затримали і відвезли у відділення внутрішніх справ. Зв'язок із ними зник.

Про це у фейсбуці повідомляє російський адвокат Олександр Попков.

"Далекобійників, які поверталися з Тракторного маршу, на кордоні Московської області зустріли із собаками. Шукали вибухівку, розповідали про тероризм, а потім аж цілий майор юстиції Губарьков змусив усіх їхати у ВВС Каширі - пояснювати і на дактилоскопію", - написав він.

За словами адвоката, далекобійники побоюються, що будуть шити кримінал.

Нагадаємо, 21 серпня фермери з Краснодарського краю вирушили Тракторним маршем на Москву. Вони планували зустрітися з представниками влади, щоб розповісти про корупцію і рейдерські захоплення в регіоні. До них також приєдналися перевізники і далекобійники, які виступають проти плати за проїзд для вантажних автомобілів масою понад 12 тонн. Акцію було узгоджено з ДАІ.

Незабаром після початку пробігу активістів затримали співробітники ОМОН. Кількох людей звинуватили в участі в неузгодженій акції. П'ятьох активістів оштрафували на 10 тис. рублів, ще кількох заарештували на 10 діб.

Прокуратура Краснодарського краю почала перевірки законності та обґрунтованості рішень про перерозподіл землі після звернення фермерів.

Із кінця минулого року в Росії проходять масові протести далекобійників проти системи "Платон", яка забезпечує стягування плати за проїзд великовантажних автомобілів федеральними трасами.

26 лютого Держдума РФ прийняла в третьому читанні законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram