ГоловнаСвіт

Єврокомісар Хан пообіцяв Україні і Грузії безвізовий режим у 2016-му

Українці і грузини зможуть їздити в країни Шенгенської зони без віз уже взимку.

Єврокомісар Хан пообіцяв Україні і Грузії безвізовий режим у 2016-му
Фото: EPA/UPG

Єврокомісар з розширення та політики сусідства Йоханнес Хан заявив, що 2016 року в Європейському парламенті і в колі країн-членів ЄС буде прийнято рішення про лібералізацію візового режиму для України та Грузії.

"У колі країн-членів панує очікування, що обидві країни повинні отримати це (візову лібералізацію - ред.)", - заявив Хан 3 вересня на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Братиславі.

Джерела Радіо Свобода в Євросоюзі переконані, що це станеться в жовтні чи листопаді 2016 року, і громадяни України та Грузії зможуть їздити в країни Шенгенської зони без віз уже взимку.

Улітку Німеччина заблокувала рішення про надання безвізового режиму Грузії. За повідомленнями, Берлін побоювався сплеску злочинів, скоєних грузинами в Німеччині.

Хан вважає, що створення наприкінці осені механізму припинення видачі віз з боку ЄС в разі виникнення проблем "має усунути всі спірні питання".

Нагадаємо, Україна виконала всі вимоги Європи для безвізового режиму, останньою з яких був запуск електронного декларування.

У понеділок, 5 вересня, комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ заслухає звіт про лібералізацію візового режиму з Україною. Остаточного рішення очікують у жовтні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram