ГоловнаСвіт

Для кібератак проти США, України та Німеччини російські хакери використовували одну IP-адресу, - ThreatConnect

Проаналізована хакерська кампанія "має всі ознаки характерного для Росії способу здійснення подібних злочинів".

Для кібератак проти США, України та Німеччини російські хакери використовували одну IP-адресу, - ThreatConnect
Фото: autocentre.ua

Фірма Threat Connect, що займається питаннями кібербезпеки, розслідувала зломи електронної бази виборців, які відбулися недавно в двох американських штатах. Одна з IP-адрес 5.149.249.172 виявилася загальною з тією, яка була використана під час кібератак в Україні, Туреччині та Німеччині раніше в цьому році.

Про це повідомляє Голос Америки, посилаючись на  Politico.

"Раніше ФБР поширило в США повідомлення з переліком всіх IP-адрес, з яких були здійснені кібернапади, і закликало відстежувати ознаки злому систем за тією ж схемою", - розповідає автор матеріалу.

У компанії TreatConnect, яка сповіщає про отримання доказів використання однакової IP-адреси в випадках кібератак в США, Туреччині, Німеччині та Україні, відзначили, що проаналізована хакерська кампанія "має всі ознаки характерного для Росії способу здійснення подібних злочинів".

"Поширене ФБР попередження спричинило спалах побоювань у США, що мішенню іноземних хакерів стануть недофінансовані провінційні виборчі штаби кандидатів у президенти, адже раніше хакери вже здійснили злом системи демократичного національного комітету та інших американських політичних організацій", - пояснює видання.

Нагадаємо, в кінці липня кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон звинуватила Росію у зломі серверів Демпартії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram