ГоловнаСвіт

У МЗС Чехії спростували наявність дипломатичних відносин з "ДНР"

Створення такого "представництва" є частиною гібридної війни Росії проти України і ЄС.

У МЗС Чехії спростували наявність дипломатичних відносин з "ДНР"

У Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки заявляють, що, як і раніше, не причетні до відкриття т.зв. представництва "ДНР" і не мають з "республікою" жодних контактів. За словами Ірени Валентової, т.зв. представник "ДНР" у Чехії Нелла Ліскова не має повноважень на здійснення дипломатичної діяльності.

Про це заявила речник МЗС Чехії Ірена Валентова, повідомляє "112 Україна".

"Пані Нелла Ліскова зараз представляє себе на території Чеської Республіки почесним консулом самопроголошеної "ДНР". Щодо нашої позиції як МЗС, то цей титул почесного консула вона не має права використовувати. Ми не маємо з цією самопроголошеною "ДНР" жодних дипломатичних відносин і не визнаємо її як державу", - зазначила Валентова.

Своєю чергою тимчасовий повірений у справах України в Чехії Зіновій Гошовський у коментарі "112 Україна" зазначив, що створення такого "представництва" є частиною гібридної війни Росії проти України і Євросоюзу.

"На наш погляд, цей "центр" буде фінансуватися РФ. Як ми вже говорили, ми визнаємо це частиною гібридної війни РФ проти України і ЄС", - наголосив він.

Як повідомляли, МЗС України вручило посольству Чехії в Києві ноту з вимогою переглянути рішення влади міста Острави про реєстрацію "представництва ДНР".

За інформацією представника МЗС, це вже третя нота Чехії від України, попередні дві були відправлені посольством України в Чехії.

Раніше в четвер агентство ТАСС повідомило про відкриття "представництва ДНР" у Чехії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram