ГоловнаСвіт

Кишкова інфекція захопила чорноморські курорти Росії, - ЗМІ

За офіційними даними, за останні півроку в Сочі не було зареєстровано випадків масових інфекційних захворювань.

Кишкова інфекція захопила чорноморські курорти Росії, - ЗМІ
Фото: znak.com

Російські ЗМІ повідомляють про спалах кишкової інфекції в Краснодарському краї Росії.

"Туристи нарікають на те, що море забруднене каналізаційними стоками та водоростями, і розповідають про переповнені лікарні. Місцева влада не визнає проблеми: в офіційних коментарях сказано, що масових випадків захворювань немає. В інтернеті тим часом почався збір підписів під петицією, в якій росіяни просять президента Володимира Путіна врятувати російський курорт від екологічної катастрофи", - повідомляє Znak.com.

Соцмережі і блоги наповнені розповідями туристів про епідемію кишкової інфекції на великих курортах Чорного моря: Анапі, Сочі, Геленджику й інших. У відкритому доступі можна знайти сотні повідомлень про те, як туристи, покупавшись в морі, потерпали від проносу і блювоти, годинами чекали на швидку допомогу і провели більшу частину відпустки в лікарні. Переважно на зіпсовану відпустку скаржилися батьки малюків дошкільного віку.

"22 серпня відділення Росспоживнагляду Сочі повідомило, що питома вага проб морської води, які не відповідають гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками, становила 0,8 відсотка; за санітарно-хімічними показниками - 0,4 відсотка", - повідомляє АиФ.Кубань.

У серпні вибухнув скандал через антисанітарію в одному з дитячих таборів Анапи, де діти захворіли на кишкову інфекцію і стрептодермію, зазначає видання.

Окрім поширення інфекцій, прокуратура, перевіряючи безпеку дитячого відпочинку, закрила в липні московський дитячий наметовий табір в Сочі. Було відкрито відразу чотири справи про адміністративні правопорушення, а дітей забрали додому батьки.

В офіційному повідомленні на сайті муніципалітету кажуть, що в Сочі із січня по липень 2016 року відпочивали понад 3,3 млн туристів. Пляжі завантажені на 100%. При цьому в управлінні охорони здоров'я адміністрації відмовилися говорити Znak.com по телефону, скільки людей цього сезону госпіталізували з кишковими інфекціями. Видання надіслало офіційний запит у прес-службу адміністрації міста, але відповіді поки що немає.

При цьому в міському відділі охорони здоров'я наголошують, що за останні півроку в Сочі не було зареєстровано випадків масових інфекційних захворювань. За словами медиків, у більшості випадків причина хвороб - безпечність самих відпочивальників, які не дотримуються елементарних санітарно-епідеміологічних норм.

Нагадаємо, в червні Київська міська державна адміністрація призупинила проведення ярмарків, щоб не допустити спалахів кишкових інфекцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram