ГоловнаСвіт

Канада зажадала припинити застосування хімічної зброї в Сирії

Винуваті в застосуванні хімзброї повинні бути притягнуті до відповідальності.

Канада зажадала припинити застосування хімічної зброї в Сирії
Фото: youtube.com

Канада вимагає притягнути до відповідальності винних у застосуванні хімічної зброї в Сирії.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє Укрінформ.

"Винуваті в огидному застосуванні хімічної зброї повинні бути притягнуті до відповідальності за свої дії і грубе порушення законодавства. Міжнародне співтовариство повинне вимагати в Сирії дотримання її зобов'язань згідно з Конвенцією про хімічну зброю, міжнародним гуманітарним правом і резолюцією Радбезу ООН", - сказав Діон.

За його словами, уряд Канади "глибоко стурбований" інформацією про використання сирійськими урядовими військами і терористами ІДІЛ хімічної зброї та наполягає на продовженні розслідування цих фактів ООН.

Канада також вимагає негайно від уряду Сирії і ІДІЛ припинити обстріли цивільних і цивільної інфраструктури, зокрема лікувальних установ, а також використання бочкових бомб і іншої невибіркової зброї, включно з хімічною.

Як повідомляли, експерти ООН і Організації з заборони хімічної зброї провели спільне дослідження, за результатами якого поклали відповідальність за два випадки застосування отруйних речовин на сирійські урядові війська і підтвердили використання хімічної зброї терористами ІДІЛ.

Нагадаємо, в березні американський спецназ захопив у полон іракця, який, за даними влади США, очолював програму терористичної організації "Ісламська держава" зі створення власної хімічної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram