ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У США заяву міноборони РФ про вбивство пропагандиста ІДІЛ назвали нісенітницею

Аль-Аднані був убитий у результаті удару американського безпілотника.

У США заяву міноборони РФ про вбивство пропагандиста ІДІЛ назвали нісенітницею

Американські чиновники в бесіді з журналістами назвали нісенітницею твердження російських військових, що прес-секретар терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Мухаммада аль-Аднані було вбито в результаті удару російської авіації.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Це дурниця. Це було б смішно, якби не характер, який носить російська кампанія в Сирії", - заявили чиновники, які побажали зберегти анонімність.

За їхніми словами, аль-Аднані був убитий у результаті удару американського безпілотника.

У Білому домі теж заявили, що не володіють інформацією, яка могла би підтвердити причетність Росії до вбивства екстреміста.

У середу міністерство оборони Росії оголосило, що удар по бойовиках, через який загинув аль-Аднані, було завдано російським бомбардувальником Су-34.

Днем раніше джерело в Пентагоні повідомляло про завдання силами під керівництвом США авіаудару в районі міста Аль-Баб, де, як передбачається, загинув пропагандист. У вівторок про загибель Мухаммада аль-Аднані повідомило підконтрольне ІДІЛ новинне агентство "Амак".

Раніше вже з'являлися повідомлення про загибель прес-секретаря ІД, проте згодом вони не підтвердилися.

Деякі джерела називали аль-Аднані другою людиною в ієрархії "Ісламської держави" після Абу Бакра аль-Багдаді. Він, зокрема, був відомий поширюваними через інтернет закликами до одиночних терористичних нападів на представників західних країн. Востаннє таке звернення було оприлюднене в травні цього року.

За інформацію про місце перебування аль-Аднані держдепартамент США призначив нагороду в розмірі 5 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram