ГоловнаСвіт

Родичі загиблих під час аварії МН17 попросили Федеріку Могеріні допомогти, - ЗМІ

Голову європейської дипломатії просять "натиснути" на Україну, Росію і США.

Родичі загиблих під час аварії МН17 попросили Федеріку Могеріні допомогти, - ЗМІ
Обломки малайзиского "Боинга-777"
Фото: ЕРА/UPG

Родичі загиблих в авіакатастрофі літака рейсу MH17, який збили над Донбасом, звернулися до голови європейської дипломатії Федеріки Могеріні із закликом допомогти їм отримати додаткову інформацію у справі розслідування трагедії.

Як пише Deutsche Welle, у своєму колективному зверненні до Федеріки Могеріні вони попросили "натиснути" на Україну, Росію та США, щоб отримати інформацію, зокрема дані з радарів і супутникових знімків.

У листі стверджується, що Київ, Москва і Вашингтон не надали всієї інформації, яка стосується розслідування справи.

На думку підписантів листа, у прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте зв'язані руки в цій справі, оскільки в Нідерландах проходить розслідування трагедії і він не може втручатися в нього. Однак вони сподіваються, що на ситуацію зможе вплинути Брюссель, оскільки існує різниця між втручанням у перебіг розслідування і в належній співпраці всіх зацікавлених країн.

"Для нас, усіх сімей, яких це стосується, дуже важливо, щоб злочинці постали перед судом", - йдеться в листі, який цитує агентство AP.

Літак Boeing 777 збили 17 липня 2014 року в небі над Донбасом, загинули всі 298 осіб на його борту.

Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії прийшла до висновку, що літак було знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Як повідомляли раніше в серпні, Нідерланди 28 вересня оприлюднять висновки слідства про катастрофу Boeing.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram