ГоловнаСвіт

Голова МВС Польщі пообіцяв не пускати в країну біженців з Чечні

Міністр заявив, що Польща не буде об'єктом тиску з боку тих, хто хоче міграційної кризи.

Голова МВС Польщі пообіцяв не пускати в країну біженців з Чечні
Мариуш Блащак
Фото: jaime48.wordpress.com

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак, коментуючи повідомлення про те, що декілька сотень жителів Чечні намагаються отримати статус біженця в Польщі, сказав, що країна не прийме їх.

Про це він заявив в ефірі телеканалу TVN24.

За його словами, Польща не буде об'єктом тиску з боку тих, хто хоче міграційної кризи.

"У нас трохи інша політика. Польський кордон закритий. У Чечні немає війни, на відміну від ситуації, яка була роки тому", - сказав Блащак, зазначивши, що головна мета уродженців Чечні - це Західна Європа.

На думку міністра, така ситуація веде до спроби створити "новий міграційний маршрут", який призведе до "напливу" мусульман в Європу.

Також він зазначив, що Польща завжди допомагає біженцям, які перебувають у таборах.

30 серпня стало відомо про декілька сотень жителів Чечні, які намагаються отримати статус біженця в Польщі. Вони два дні жили в стихійному таборі на білорусько-польському кордоні.

Телеканал Belsat відзначав, що в Польщу хочуть потрапити близько 500 вихідців із Чечні, а всього в околицях Бреста можуть перебувати близько 2000 осіб із Північного Кавказу.

Згідно з польським законодавством, у разі відмови в статусі біженця людину висилають із країни без штрафу за незаконний перетин кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram