ГоловнаСвіт

В Італії пожежники врятували з-під завалів кішку через п'ять днів після землетрусу

Врятувати кішку кілька днів просила її господиня.

В Італії пожежники врятували з-під завалів кішку через п'ять днів після землетрусу
Фото: lastampa.it

Італійські пожежники в місті Аматріче врятували кішку на прізвисько Радість (Gioia), яка п'ять днів провела під завалами будинку, зруйнованого землетрусом. Про це повідомляє Газета.ру з посиланням на La Stampa.

За даними видання, врятувати кішку кілька днів просила її господиня Даніела, якій вдалося покинути будинок під час землетрусу. Жінка розповіла, що не змогла забрати з собою тварину, коли будинок стало трясти, бо кішка злякалася і сховалася.

"Будь ласка, дістаньте мою кішку. Крім неї, у мене нікого не залишилося", - говорила жінка.

Рятувальникам вдалося дістати тварину. Зневодненій Радості дали води, її показали ветеринару, після чого повернули господині.

Землетрус магнітудою 6,2 бала, епіцентр якого був приблизно за 100 км на схід від Рима, стався рано вранці 24 серпня і практично повністю зруйнував кілька невеликих населених пунктів у провінціях Умбрія, Лаціо і Марке. Загинули понад 290 людей, майже 400 осіб отримали поранення.

У результаті без даху над головою залишилися близько 1 тис. осіб, розбір завалів триває досі, він ускладнений тим, що постраждалі міста розташовані в гористій місцевості, і рятувальній техніці складно до них дістатися по дорогах, які також серйозно пошкоджено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram