ГоловнаСвіт

У Росії в соцмережах почався збір коштів на медаль для Олени Ісінбаєвої

У Росії в соцмережах почався збір коштів на медаль для Олени Ісінбаєвої
Фото: newssportblog.ru

У Росії в соціальних мережах почався збір коштів на медаль для дворазової олімпійської чемпіонки (2004, 2008), володарки бронзової медалі Олімпійських ігор 2012 року Олени Ісінбаєвої.

Про це повідомляє Эхо Москвы.

Організатори флешмобу стверджують, що їм необхідно більш ніж 650 тисяч рублів для того, щоб виготовити аналог олімпійського "золота".

Як заявив газеті "Спорт Експрес" автор ініціативи Рінат Галлеєв, Ісінбаєва - одна з тих відсторонених від Олімпіади в Бразилії російських спортсменів, хто міг би здобути золоту медаль.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) позбавила Всеросійську федерацію легкої атлетики членства, і, таким чином, усі російські легкоатлети опинилися відсторонені від участі в міжнародних турнірах.

24 липня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вирішив не відстороняти збірну Росії від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Виконком МОК ухвалив, що рішення про допуск до Олімпіади кожного російського спортсмена прийматимуть відповідні міжнародні федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram