ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

61% росіян вважає головною проблемою сім'ї брак грошей, - опитування

Найменше росіян турбують погані стосунки в сім'ї, пияцтво чи наркоманія родичів і неможливість дати дітям добру освіту.

61% росіян вважає головною проблемою сім'ї брак грошей, - опитування
Фото: EPA/UPG

61% росіян розповів, що низькі доходи і нестача грошей найбільше ускладнюють життя їхніх сімей.

Про це свідчать результати опитування, опубліковані "Левада-центром".

Також росіяни назвали такі проблеми, як побутові труднощі (21%), погане здоров'я і труднощі з лікуванням (19%), а також побоювання втратити роботу (17%).

Найменше, як показало опитування, росіян турбують погані відносини в сім'ї і пияцтво чи наркоманія когось із родичів (3%), а також неможливість дати дітям хорошу освіту (6%).

Минулого року 64% росіян назвали низькі доходи і брак грошей основними проблемами для сім'ї. Найвищий відсоток позитивних відповідей на це питання був 1998 року - тоді про фінансові проблеми в сім'ї розповіли 75% опитаних.

На початку серпня дослідний холдинг "Ромир" опублікував результати опитування про головні внутрішні проблеми Росії. Росіяни назвали основними підставами для занепокоєння зростання цін і інфляцію - так відповіли 70% опитаних. За рік зросла кількість людей, які вважають головними проблемами бідність і низькі зарплати - з 56% до 66%.

На початку року "Левада-Центр" зафіксував максимальний за останній час рівень депресивних настроїв серед росіян. Приблизно такий самий індекс, пов'язаний з наслідками економічної кризи, був у 2009 році.

Як повідомляли, раніше в серпні число росіян, які хочуть бачити Росію "великою державою", знизилося до 59%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram