ГоловнаСвіт

У Росії виникають серйозні проблеми з виконанням бюджету 2016 року, - екс-заступник голови ЦБ РФ

Мінфіну доведеться на третину урізати видаткові статті.

У Росії виникають серйозні проблеми з виконанням бюджету 2016 року, - екс-заступник голови ЦБ РФ

З виконанням бюджету 2016 року, схоже, виникають серйозні проблеми: через недобір доходів Мінфіну доведеться на третину урізати видаткові статті.

Про це йдеться в матеріалі "Загрозлива катастрофа?" від екс-заступника голови ЦБ РФ Сергія Алексашенка, що надійшов у редакцію finanz.

За словами Алексашенка, в останні місяці ситуація з доходами федеральної скарбниці погіршується: нафтогазові надходження, хоча і зросли порівняно з початком року, все ж залишаються помітно нижчими за торішній рівень; ненафтогазові доходи стабільно знижуються з березня,

"У середньому за перші сім місяців року нафтогазові доходи становили 365 мільярдів рублів на місяць, ненафтогазові - 630 млрд", - пише Алексашенко.

"Якщо припустити, що до кінця року перші зростуть у середньому на третину (до 485 млрд), а другі - на 15% (до 725 млрд), і при цьому всі витрати бюджету будуть профінансовані в повному обсязі, то дефіцит бюджету становитиме 3,1 трлн рублів або 4% ВВП; якщо і ті, й інші виростуть на 10%, то дефіцит становитиме 3,65 трлн рублів або трохи більш ніж 4,5% ВВП", - ідеться в матеріалах екс-заступника голови ЦБ.

Щоб здійснити свій план щодо дефіциту бюджету (3,3% ВВП), Мінфіну потрібно скоротити витрати на 600 млрд рублів у першому (оптимістичному) сценарії і на 1,15 трлн рублів - у другому, розрахував Алексашенко.

"Усі витрати, не пов'язані з виплатами населенню (зарплати, пенсії, допомоги) повинні скоротитися в середньому на 18% (34%). А якщо припустити, що оборонні витрати і витрати на правоохоронні органи не підлягають скороченню, в принципі, то це означає , що всі інші статті витрат повинні урізатися наполовину", - попереджає Алексашенко.

Як повідомляли, Росія вирішила перевірити міністерства і Центробанк на готовність до війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram