ГоловнаСвіт

У Тунісі склав присягу новий уряд національної єдності

Новий прем'єр Тунісу пообіцяв продовжувати боротьбу за розвиток демократії в країні.

У Тунісі склав присягу новий уряд національної єдності
Премьер-министр Туниса Юсуф аш-Шахид
Фото: EPA/UPG

У Тунісі в понеділок, 29 серпня, було приведено до присяги новий уряд. Новим прем'єр-міністром став Юсуф аш-Шахід.

Про це повідомляє euronews.

Кандидатуру нового голови уряду затвердив президент країни на початку серпня. А минулої п'ятниці, 26 серпня, 40-річний аш-Шахід, який став наймолодшим прем'єром в історії країни, оголосив склад уряду національної єдності.

Туніс став першим з-поміж низки країн, куди прийшла так звана "арабська весна": з січня 2011 року в країні розвиваються демократичні інститути.

За словами нового прем'єра, його основними пріоритетами стануть розвиток економіки і боротьба з тероризмом.

"Демократія заснована на державних інститутах і не пов'язана з окремими особистостями. Я переконаний у розвитку демократії в Тунісі. Але здобутки нашої революції будуть під загрозою, якщо нам не вдасться забезпечити економічне і соціальне відродження, яких уже шість років очікує наш народ", - заявив новий голова уряду.

Тим часом не всі в Тунісі згодні з лінією, яку проводить уряд. У день присяги нового кабінету троє солдатів загинули від рук терористів на заході країни. Ця область Тунісу вважається оплотом джихадистів. Від їхніх рук за останні п'ять років загинули десятки поліцейських і солдатів, а також 59 туристів (у 2015 році). Дії екстремістів серйозно підривають туніську економіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram