ГоловнаСвіт

У Росії жителя Кірова засуджено за участь в "Азові"

Громадянина РФ засуджено до 2,5 року позбавлення волі з обмеженням свободи на один рік.

У Росії жителя Кірова засуджено за участь в "Азові"
Фото: ngu.gov.ua

У Росії слідчі органи повідомили про засудження російського громадянина за "найманство" через участь в українському добровольчому формуванні "Азов" на Донбасі.

Про це інформує Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, суд у місті Кірові засудив за це неназваного місцевого жителя до 2,5 року позбавлення волі з обмеженням свободи на один рік.

У регіональному відділенні Слідчого комітету Росії заявили, що 24-річний чоловік вирушив в Україну воювати проти підтримуваних Росією сепаратистів на початку 2015 року і за вісім місяців участі в загоні спецпризначення Нацгвардії "Азов" "як найманець" отримав не менш ніж 21 тис. гривень.

Коли саме було винесено вирок, який ще не набув чинності, в повідомленні не сказано.

Кіровське інтернет-видання Newsler.ru додає, що засуджений навчався в Кірові на юриста, але потім зник і, як пізніше з'ясувалося, поїхав в Україну. За твердженням видання, "однокурсники вважали його дивним".

Підтверджень чи спростувань з інших джерел версії російських слідчих органів поки що немає.

У лавах окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України "Азов", раніше відомого як добровольчий батальйон і добровольчий полк, брали участь деякі іноземці, переважно з ідейних підстав. Прихильники підрозділу звертали увагу, що через відносно низькі матеріальні виплати бійцям не може йтися про "найманство", тобто участь у військових діях з метою отримання матеріального відшкодування.

Як повідомляли 27 серпня, Нацгвардія вивела частину "Азова" з Маріуполя для посилення Запорізької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram