ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Ватажки ІДІЛ підтримують Трампа, - ЗМІ

Журналісти знайшли три причини, за якими прихід Трампа до влади буде вигідний ісламістам.

Ватажки ІДІЛ підтримують Трампа, - ЗМІ
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Ватажки терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), що займаються вербуванням новобранців, регулярно моляться на користь кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Daily Mail з посиланням на журнал Foreign Affairs.

Журналісти отримали ці дані, проаналізувавши зміст переговорів бойовиків у чаті Telegram. Вони знайшли три причини, за якими прихід Трампа до влади буде вигідний ісламістам. Перша - агресивна риторика мільярдера (той пропонував, зокрема, "розбомбити Сирію під три чорти") збігається з їх баченням того, що Західний світ воює з ісламом.

Друга - пропозиція республіканця про обов'язкову реєстрацію всіх мусульман і посилене спостереження за мечетями допоможуть агітаторам переконати помірних послідовників ісламу приєднатися до джихадистів.

І, нарешті, вони вважають, що політики на кшталт Трампа нераціональні й легко піддаються емоціям, і тому правління магната послабить США.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. Республіканцеві Трампу протистоїть демократ Гілларі Клінтон. За даними агрегатора опитувань RealClearPolitics на 29 серпня, колишня держсекретар випереджає свого опонента на 6%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram