ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Британія відправить есмінець у Перську затоку для боротьби з ІДІЛ, - ЗМІ

Лондон проводить операцію проти ІДІЛ з 2014 року.

Британія відправить есмінець у Перську затоку для боротьби з ІДІЛ, - ЗМІ
HMS Daring
Фото: EPA/UPG

Влада Великобританії відправить есмінець Королівського флоту в Перську затоку для надання допомоги у військовій кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє BBC.

За словами міністра оборони Великобританії Майкла Феллона, есмінець Daring вирушить із Портсмута в п'ятницю. У складі авіаносного угруповання ВМС США він братиме участь у захисті авіаносців. Корабель, на борту якого перебувають 190 членів екіпажу, також передаватиме необхідну інформацію штабу управління, який контролює повітряні операції проти джихадистів.

"ВПС Британії щодня завдають ударів по позиціях бойовиків на землі, армія забезпечує підготовку іракських саперів, Королівський флот допомагає захищати авіаносці коаліції в Перській затоці в той час, коли з них завдають ударів", - заявив голова британського оборонного відомства.

З 24 вересня 2014 року Лондон проводить операцію "Шейдер" проти ІДІЛ за запитом іракського уряду. Великобританія відправила 350 військових інструкторів для тренування місцевих сил, що протистоять бойовикам, а також використовує 18 літаків і 10 безпілотників для розвідки і атак на позиції терористів. Підтримку авіаугрупованню забезпечують кілька есмінців Королівського військово-морського флоту.

Нагадаємо, раніше сьогодні в результаті вибуху в Ємені загинули 45 осіб. В організації теракту звинувачують ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram