ГоловнаСвіт

Генконсульству Росії в Торонто відмовили в оренді приміщення

Російська діаспора обурилася через відсутність місця для вираження протесту проти дій Росії.

Генконсульству Росії в Торонто відмовили в оренді приміщення
Фото: youtube.com

Канадська компанія відмовилася продовжувати договір оренди приміщення з генконсульством Росії в Торонто. У зв'язку з цим російське диппредставництво в Торонто припиняє свою роботу на невизначений період, повідомляє  Укрінформ.

"Генеральне консульство Російської Федерації у м. Торонто інформує, що у зв'язку з непродовженням канадською стороною договору оренди та необхідністю переїзду генконсульства в нове приміщення з 10 жовтня 2016 року тимчасово припиняється прийом громадян", - йдеться в повідомленні на сайті дипвідомства.

При цьому російська діаспора Канади висловила своє невдоволення через відсутність у Торонто місця для вираження протесту проти дій Росії.

"Хочемо висловити свою печаль з приводу того, що генконсульство РФ у Торонто припиняє свою роботу, оскільки багато людей не матимуть можливості висловити свій гнів з приводу незаконних дій уряду Росії. Сподіваємося, що ситуація вирішиться найближчим часом і територія навколо нового приміщення буде досить великою, оскільки нинішня площа часто не вміщає всіх, хто хоче приєднатися до протесту", - повідомили в організації "Канадці за демократію в Росії", яка об'єднує переважно вихідців із РФ.

Відносини між Канадою і Росією загострилися після викриття 2011 року російського шпигуна в канадській армії. З початком агресії РФ в Україні Канада послідовно відмовлялася від зустрічей з усіма представниками Кремля навіть за участю інших сторін.

Колишньому прем'єрові Канади Стівену Харперу належить відома фраза: "Забирайтеся геть з України!", яку він сказав президентові РФ Володимиру Путіну під час зустрічі G20 в Австралії 2014 року.

Того самого року Канада навіть вислала з країни одного військового аташе посольства РФ на прізвище Безлер і відмовила в отриманні акредитації кільком іншим російським дипломатам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram