ГоловнаСвіт

У США мають намір спростити візовий режим для іноземних підприємців

Іммігранти заснували чверть високотехнологічних компаній США і більш ніж половину стартапів у Силіконовій долині.

У США мають намір спростити візовий режим для іноземних підприємців
Фото: ria.ru

Адміністрація президента США Барака Обами має намір спростити видачу віз підприємцям-іноземцям, які хочуть почати бізнес у США.

Про це повідомляє Голос Америки.

Згідно з пропозицією Білого дому, підприємці, які володіють не менш ніж 15% пакетів акцій у створених за останні три роки проектах у США і заручилися підтримкою американських інвесторів принаймні на 345 тис. доларів, можуть отримати тимчасовий дозвіл на проживання і роботу в США.

У Білому домі мають намір затвердити нові правила до закінчення терміну президентства Обами й очікують, що принаймні 3 тис. підприємців скористаються цією можливістю.

"Це чудовий конкретний крок для створення нових робочих місць у США і збільшення кількості історій успіху для талановитих людей з усього світу", - написав у відкритому листі виходець з України, співзасновник PayPal і низки інших успішних компаній у США Макс Левчин.

У Білому домі сподіваються, що нові правила набудуть чинності вже до кінця президентського терміну Барака Обами, який добігає кінця 20 січня 2017 року.

За словами радника президента США з питань політики в галузі технологій Тома Калі, пропозиція є втіленням у життя обіцянки Обами "залучити у США найкращих, найталановитіших підприємців для розвитку нових великих компаній тут". Він зазначив, що саме іммігранти заснували чверть високотехнологічних компаній по всій країні і більш ніж половину стартапів у Силіконовій долині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram