ГоловнаСвіт

Медведєв скасував заборону на польоти чартерних рейсів до Туреччини

Російський прем'єр підписав відповідну постанову.

Медведєв скасував заборону на польоти чартерних рейсів до Туреччини

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про скасування заборони на польоти чартерних рейсів до Туреччини.

Відповідну постанову розміщено на сайті Кремля.

"Вжити додаткових заходів, спрямованих на забезпечення транспортної (авіаційної) безпеки при здійсненні регулярного повітряного сполучення з Турецькою Республікою... Рекомендувати авіаперевізникам, які здійснюють чартерні повітряні перевезення між РФ і Туреччиною, забезпечити вжиття додаткових заходів, спрямованих на забезпечення авіаційної безпеки під час здійснення таких перевезень", - ідеться в тексті постанови.

Нагадаємо, загострення відносин між Москвою і Анкарою сталося після того, як 24 листопада турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24, який, за версією Туреччини, вторгся в її повітряний простір. У відповідь уже 28 листопада президент РФ Володимир Путін підписав указ про економічні заходи щодо Туреччини.

На виконання цього указу Медведєв 1 грудня затвердив список заборонених до ввезення з Туреччини продуктів з 1 січня 2016 року. Під санкції потрапили помідори, огірки, цибуля-шалот і ріпчаста цибуля, кольорова капуста та брокколі, сушені та свіжі цитрусові (мандарини, апельсини і їх гібриди), терен, свіжі яблука і груші, абрикоси, нектарини і персики, сливи, а також суниця, полуниця і виноград.

Крім того, Москва оголосила про припинення низки інвестиційних проектів, про заборону з 1 січня на безвізовий в'їзд для громадян Туреччини, заборону чартерного авіасполучення, відмову від співпраці в галузі культури і туризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram